Acasă » Specialități »

Reumatologie

Reumatologie

Reumatologie la Global Medical Health

Nu lăsa bolile reumatice să te împiedice să te bucuri de viață normală! O consultație cu unul dintre medicii noștri îți poate oferi un diagnostic rapid și o schemă de tratament eficientă! Programează-te azi la un consult de specialitate și poți să beneficiezi de soluții moderne de tratament!

Reumatologia este ramura medicinei care se ocupă cu studiul avansat al afecțiunilor reumatice ce apar la nivelul articulațiilor și sistemului musculo-scheletar. Majoritatea afecțiunilor tratate de reumatologie apar în urma unor inflamații și degradări sistematice și pot fi diagnosticate și tratate de la primele simptome. Sunt frecvent întâlnite în rândul persoanelor în vârstă, unde degradarea sistematică apare din cauze naturale.

Pe baza experienței acumulate și cu ajutorul investigațiilor necesare, medicii reumatologi consultă și recomandă pașii necesari pentru diagnosticare și tratament. De aceea, la Clinica global Medical Health le întâlnești pe amândouă, atât medici specialiști, cât și tehnologia medicală ce îți oferă acces la investigațiile necesare. Indiferent de stadiul bolii reumatice, fie că vorbim despre faza incipientă, fie că vrei un consult second opinion, medicul reumatolog te ajută să depășești momentele grele ce îți împiedică activitățile zilnice.

reumatologie img reumatologie img reumatologie img

Investigații Reumatologice

La Clinica Global Medical Health poți opta pentru exact pentru ce ai nevoie, fie consult în reumatologie, fie investigațiile reumatologice pentru diagnosticare. Tehnologia medicală și expertiza se întâlnesc și formează cea mai bună echipă pentru a te ajuta să îți reiei activitățile preferate. Prima etapă este consultul de specialitate la medicul reumatolog. Pe baza simptomelor prezentate și antecedentelor medicale ale pacientului, medicul specialist poate recomanda investigații suplimentare:

 • FR (testul factorului reumatoid);
 • ANA (anticorp antinuclear);
 • Testul CRP (proteina C reactive);
 • Test de LE (lupus eritematos);
 • Testul vitezei de sedimentare a hematiilor (VSH);
 • Teste imagistice relevante
reumatologie img reumatologie img reumatologie img

Consult Medic Reumatolog

Medicii reumatologi de la Clinica Global Medical Clinic sunt alături de tine pentru a-ți reda încrederea în corpul tău. De la primele simptome și disconfort, apelează la ajutor specializat și mizează pe servicii medicale la cele mai înalte standarde.

Medicul reumatolog îmbină atenția la detalii cu cunoștințele medical. Astfel, rezultă expertiza necesară pentru diagnosticare și tratament. Desigur, investigațiile suplimentare și testele imagistice au un rol important ce oferă medicului reumatolog toate datele de care are nevoie pentru a începe tratarea afecțiunilor. Atât afecțiunile reumatologice cauzate de înaintarea în vârstă, cât și afecțiunile reumatologice dobândite în urma unor traumatisme sunt analizate și tratate de medicul specialist în reumatologie prin terapii localizate și eficiente. Pentru a parcurge întreg traseul de la consult până la tratament, medicul reumatolog are următoarele responsabilități față de pacient:

 • Oferă consultații de specialitate / second opinion;
 • Recomandă analize și teste imagistice;
 • Oferă un diagnostic pacienților;
 • Determină cauzele ce au dus la apariția afecțiunilor;
 • Recomandă un plan de tratament sau intervenție;
 • Monitorizează progresul pacienților;
 • Stabilește și adaptează planurile de tratament în funcție de afecțiune și evoluție;
 • Reevaluează și monitorizează starea pacientului după tratament.

Rolul medicului reumatolog este unul esențial pentru mobilitatea corpului. De aceea, se recomandă un consult de specialitate pentru o perspectivă amplă asupra afecțiunii cu care te confrunți. Alături de consultul de specialitate și investigațiile recomandate, medicul reumatolog te ajută să înțelegi schimbările prin care trece corpul tău, dar și cum să adaptezi stilul de viață pentru a-ți menține sănătatea de la interior la exterior.

Îngrijire adaptată la pacient

Mobilitatea și încrederea în propriul corp sunt esențiale la orice vârstă. Ascultă-ți corpul de la primele semne și programează-te pentru un consult în reumatologie la Clinica Global Medical Health.

Optează expertiza medicală și investigațiile de care ai nevoie pentru un diagnostic corect și un plan de tratament eficient. Pas cu pas ești mai aproape de un stil de viață care să îți ofere acces la toate activitățile preferate, fără grija afecțiunilor reumatologice.

Patologii Abordate

Reumatologia abordează numeroase patologii și afecțiuni. Dar indiferent de natura lor și faza de evoluție, medicul reumatolog este specialistul de care ai nevoie. De la primele simptome, se recomandă un consult de specialitate pentru a evita agravarea acestora. Această ramură a medicinei tratează o serie de afecțiuni ce pot avea un impact negativ asupra stilului de viață al pacientului. Afecțiunile reumatice pot avea două cauze, fie infecțioasă (reumatism infecțios declanșat din cauza unui microb), fie inflamatoare (în cazul bolilor sistemice cauzate de degradarea anumitor zone ale corpului). Astfel, putem spune că reumatologia este esențială pentru o viață sănătoasă și un corp corect funcțional la orice vârstă. Printre patologiile abordate de către medicul reumatolog se numără:

 • Artrita reumatoidă
 • Guta
 • Osteoartrita
 • Lupus
 • Spondilita anchilozantă
 • Osteoporoza
 • Lombosciatica
 • Sindromul de canal carpian

Descoperă cât de ușor poți redobândi încredrea în corpul tău cu un consult la Clinica Global Medical Health. Acceptă ajutorul medicului reumatolog și precizia investigațiilor necesare pentru diagnosticarea bolilor reumatice, urmate de un plan de tratament și terapii care să îți redea mobilitatea și echilibrul corpului.

Lista Medici Reumatologie

Echipa de medici reumatologi mereu pregătiți să te ajute să gestionezi afecțiunile și să tratezi bolile reumatice de la primele simptome este formată din:

Abonează-te la newsletter

whatsapp icon