Acasă » Specialități »

Cardiologie

Cardiologie

Cardiologie la Global Medical Health

Tu cum îți ajuți inima să funcționeze în parametrii normali?

Dacă consideri că este momentul pentru un consult cardiologic, apelează la medicii cardiologi de la Global Medical Health, locul unde expertiza și profesionalismul medical se întâlnesc cu tehnologia de ultimă generație.

Cardiologia este o specialitate medicală complexă ce se ocupă cu buna funcționare a unuia dintre cele mai importante organe, inima. În cadrul cardiologiei se studiază atât afecțiunile inimii și vaselor de sânge, cât și cele mai sigure și eficiente căi de tratament și prevenție. Cardiologia este considerată o subramură a medicinei interne, fiind axată pe studierea în profunzime a inimii, de la boli și malformații, până la tratament.

Orice malformație sau afecțiune cardiacă este mai ușor de tratat în faza incipientă. De aceea rolul consultului cardiologic este de a detecta, încă de la primele semne, afecțiunile cardiace cu care te confrunți pentru a preveni agravarea acestora. Cu ajutorul unei consultații la cardiologie în cadrul clinicii Global Medical Health poți identifica bolile cardiovasculare ce afectează buna funcționare a inimii și beneficiezi de un tratament ce previne agravarea acestora. Optează pentru un pachet de investigații cardiologice pentru o diagnosticare corectă și un plan de tratament eficient.

placeholder placeholder placeholder

Investigații cardiologice

În cadrul clinicii de diagnostic și tratament Global Medical Health ai acces la investigații cardiologice la recomandarea medicului specialist. Pe baza expertizei medicale, medicul cardiolog poate recomanda investigații cardiologice pentru a descoperi cauza afecțiunilor, dar și pentru a elabora un plan de tratament potrivit nevoilor fiecărui pacient. Cu ajutorul investigațiilor efectuate de către medicul cardiolog se stabilește diagnosticul cu recomandare de tratament sau intervenție chirurgicală, în cazul malformațiilor grave ale inimii.

Investigațiile și analizele de cardiologie pe care un medic specialist cardiolog le poate recomanda sunt:

La Global Medical Health vei descoperi medici ginecologi cu cunoștințe vaste, mereu pregătiți să îți ofere ajutor specializat. Îți recomandăm să aloci periodic timp unui control ginecologic, chiar dacă nu există simptome sau neregularități care să stârnească suspiciuni. Screeningul ginecologic de rutină este un examen complet ce îți oferă detalii amănunțite despre sănătatea sistemului reproducător feminin și monitorizează fiecare schimbare. Astfel, medicul ginecolog poate recomanda și preleva analize și probe suplimentare pentru o imagine de ansamblu mai amplă:

 • Angiografie;
 • Electrocardiograma;
 • Ecocardiografie;
 • Test de efort;
 • Analize de sânge.
placeholder placeholder placeholder

Consult medic cardiolog

Vizita la medicul cardiolog trebuie să decurgă ca o conversație liberă, în care pacientul oferă detalii despre istoricul medical, în timp ce medicul urmărește cu atenție pentru a stabili pașii următori.

Medicul cardiolog este specialistul căruia trebuie să te adresezi atunci când inima ta are nevoie de cea mai bună îngrijire. Împreună cu tine acesta parcurge fiecare pas necesar, de la investigațiile cardiologice pentru depistarea afecțiunilor, până la diagnosticare, tratament și monitorizare. Fiecare întrebare a ta va primi un răspuns pentru a înțelege cât mai bine schimbările și disconfortul prin care trece organismul tău din cauza afecțiunilor cardiace. Pentru a parcurge toți pașii, medicul cardiolog are următoarele responsabilități:

 • Acordă consultații de specialitate / second opinion;
 • Recomandă analiza probelor de sânge dacă este nevoie;
 • Recomandă și efectuează investigații cardiologice suplimentare;
 • Interpretează rezultatele analizelor de sânge și testelor cardiace;
 • Oferă un diagnostic pe baza simptomelor descrise și investigațiilor recomandate;
 • Determină alături de pacient cauzele ce au dus la apariția afecțiunilor;
 • Recomandă un plan de tratament eficient sau intervenții chirurgicale;
 • Tratează pacienții cu boli și malformații cardiace;
 • Monitorizează evoluția pacienților pe durata tratamentului cardiac;
 • Stabilește și adaptează planurile de tratament în funcție de nevoile pacientului;
 • Reevaluează starea pacientului și simptomatologia după încheierea tratamentului.

Este esențial să apelezi la expertiza medicală a medicului cardiolog de la primele semne de disconfort (dificultăți de respirație, amețeli, dureri în piept, tensiune crescută, schimbări ale ritmului cardiac). Medicul de familie și medicul internist îndrumă pacienții către un consult cardiologic pentru efectuarea investigațiilor relevante sub supravegherea și îndrumarea medicului specialist.

Îngrijire adaptată la pacient

Atunci când alegi Global Medical Health beneficiezi de expertiza medicală a medicilor cardiologi cu experiență și primești acces la investigații cardiologice relevante.

Echipa de medici cardiologi este aliatul tău atât în tratarea, cât și în prevenția malformațiilor cardiace. Îți auzim fiecare îngrijorare și luptăm alături de tine pentru a-ți îmbunătăți stilul de viață și pentru a-ți reda încrederea în corpul tău.

Patologii Abordate

Bolile cardiovasculare și malformațiile cardiace, numite și patologii, pot fi localizate atât la nivelul inimii, cât și la nivelul vaselor de sânge. Pe baza investigațiilor medicale și analizelor cardiologice, medicul specialist localizează zona afectată și recomandă tratament medicamentos sau intervenții chirurgicale, în funcție de gravitatea fiecărui caz. Medicul cardiolog identifică și tratează:

 • Aritmii cardiace;
 • Boli coronariene;
 • Defecte cardiace congenitale;
 • Boli valvulare;
 • Boli localizate la nivelul miocardului;
 • Infarct miocardic;
 • Boli infecțioase cardiace (endocradită, miocardită);
 • Hipertensiune;
 • Insuficiență cardiacă.

Indiferent de natura bolilor cardiace cu care te confrunți, medicul cardiolog îți poate oferi un consult amănunțit atât pentru bolile cardiovasculare ereditare, cât și pentru afecțiuni cardiace dobândite. Fiecare afecțiune și malformație necesită investigații adaptate și un plan de tratament diferit pentru a stopa agravarea stării de sănătate a pacientului. Bolile cardiovasculare și afecțiunile cardiace ascund riscuri pe termen lung fără un diagnostic corect și un tratament eficient. Aportul de cunoștințe și expertiza medicului cardiolog sunt îndrumarea de care ai nevoie pentru investigații cardiologice relevante și un stil de viață sănătos și echilibrat.

Lista Medici Cardiologi

Echipa medicală specializată în cardiologie și boli cardiovasculare este:

Abonează-te la newsletter

whatsapp icon