Acasă » Specialități »

Ecografie

ECOGRAFIE la Global Medical Health

De ce ai nevoie de o ecografie? Pentru că imagistica medicală ne oferă un acces neinvaziv la nivelul organelor interne pentru a obține cel mai precis diagnostic și o perspectivă amplă asupra a tot ce se întâmplă în interiorul corpului tău. Programează-te pentru o ecografie la Global Medical Health și obține un rezultat creat de cele mai performante tehnologii de imagistică ale momentului!

Ecografia este cea mai des utilizată și cunoscută metodă de imagistică medicală prin care se obține o imagine de ansamblu asupra organelor interne. Principalele avantaje sunt că este noninvazivă și nedureroasă, fiind una dintre cele mai utilizate metode pentru diagnosticarea diverselor afecțiuni la nivelul sistemului digestiv, endocrinologic, reproducător, cardiovascular și digestiv. De asemenea, ecografia oferă medicului specialist o imagine în timp real asupra organelor și structurilor interne, etapă esențială pentru a identifica orice leziune sau anomalie.

Medicii specialiști din diverse ramuri ale medicinei au competențele esențiale și experiența medicală atât pentru a realiza o ecografie, cât și pentru a interpreta rezultatele afișate. Ecografia este de departe cea mai utilizată metodă de screening în medicină, fără de care diagnosticarea anumitor afecțiuni nu are fi posibilă. Cât despre avantajele ecografiei, printre acestea se enumeră lipsa de nocivitate asupra corpului (comparativ cu RMN și CT), obținerea rapidă a unui diagnostic, evaluarea în diverse planuri ale aceluiași organ și costul redus comparativ cu alte teste imagistice. La Clinica Global Medical Health ai acces la medici specialiști cu aptitudini în ecografie medicală pentru a-ți oferi cea mai bună experiență medicală în diagnosticarea afecțiunilor cu care te confrunți.

chirurgie plastica img chirurgie plastica img chirurgie plastica img

Investigații prin Ecografie

În cazul ecografiei vorbim despre o investigație medicală pe cât de simplă și rapidă, pe atât de concludentă și eficientă. Indiferent de afecțiunea cu care te confrunți, o ecografie corect efectuată și interpretată îți oferă o imagine amplă asupra a tot ce se întâmplă în interiorul corpului tău. Odată cu evoluția tehnologiei în medicină, și ecografia a evoluat, astăzi având acces la ecografie 2D, ecografie 3D și ecografie 4D.

Cât despre specialitățile medicale ce se bazează pe datele obținute prin ecografie acestea sunt: cardiologia, ginecologia și obstetrica, medicina de urgență, medicina internă, neurologia și urologia. În completarea ecografiei, medicul specialist poate recomanda și alte investigații suplimentare, cum sunt analizele de sânge și probele de laborator sau alte investigații imagistice mai complexe (RMN și CT).

chirurgie plastica img chirurgie plastica img chirurgie plastica img

Consult Ecografie

Clinica Global Medical Health îți oferă acces la medici specialiști în multe ramuri ale medicinei, cu competențe avansate și cunoștințe vaste pentru ecografie. Astfel, de la primul consult ți se poate recomanda o ecografie localizată. Informează medicul cu privire la afecțiunile medicale ce îți afectează stilul de viață și optează pentru o ecografie concludentă pentru răspunsuri complete la întrebările tale.

Medicii cu competențe în ecografie îmbină expertiza medicală cu cunoștințele necesare pentru a interpreta rezultatele ecografiei. Astfel, fie că vorbim despre afecțiuni dobândite în urma unor traumatisme, fie că ai nevoie doar de un simplu control pentru monitorizare, medicul specialist apelează la ecografie pentru un rezultat imediat și o imagine de ansamblu asupra a tot ce se întâmplă în interiorul corpului tău. Indiferent de motivul pentru care soliciți ajutorul medicului specialist pentru o ecografie, acesta îți va fi alături pentru a-ți explica tot ce trebuie să știi despre procedură și rezultate. Astfel, putem spune că medicul cu competențe în ecografie are următoarele responsabilități:

 • Recomandă și efectuează ecografii localizate;
 • Recomandă analize suplimentare dacă este cazul;
 • Oferă un diagnostic pacienților pe baza rezultatelor;
 • Determină cauzele ce au dus la apariția afecțiunilor;
 • Recomandă investigații suplimentare sau intervenția chirurgicală;
 • Monitorizează progresul afecțiunilor pacienților prin ecografie;
 • Reevaluează și monitorizează starea pacientului după intervenții suplimentare.

Fiecare consultație prin ecografie are rolul de a susține sau de a exclude anumite diagnostice. Afecțiunile diagnosticate printr-un consult cu ecografie sunt numeroase și pot fi grave sau mai puțin grave, în funcție atât de localizarea acestora, cât și în funcție de gradul de dezvoltare. De exemplu, putem vorbi despre nisipul la rinichi, dar și despre afecțiuni mai grave cum sunt masele tumorale. Toate acestea pot fi observate cu ajutorul unei ecografii.

Îngrijire adaptată la pacient

Îți suntem alături la fiecare pas și îți susținem dorința de a obține cele mai concludente răspunsuri la afecțiunile tale medicale. De aceea la Clinica Global Medical Health ai acces la investigații medicale prin cele mai moderne tehnici de ecografie pentru fiecare ramură a medicinei.

Patologii Abordate

Ecografia medicală are puterea de a privi în interiorul corpului uman, ceea ce nicio altă investigație medicală nu poate face. De aceea este un test imagistic de bază în multe domenii medicale, de la medicina de urgență, până la ecografia intervențională pentru proceduri complexe. Odată identificată zona afectată de durere sau traumatisme, ecografia intervine localizat pentru a identifica orice anomalie ce cauzează durere și disconfort. Astfel putem vorbi despre:

 • Ecografia abdomenului superior pentru vizualizarea organelor precum ficatul, stomacul, splina, rinichii, pancreasul, căile biliare
 • Ecografia abdomenului inferior sau ecografia pelvină vizualizează organele genitale
 • Ecografia mamară a sânilor
 • Ecografia transvaginală
 • Ecografia în sarcină
 • Ecografie intervențională pentru ghidarea biopsiilor
 • Ecografia de urgență

Indiferent de localizarea disconfortului, apelează la investigațiile medicale prin ecografie de la Clinica Global Medical Health. Sigură și eficientă, ecografia te ajută să depistezi rapid orice neregulă la nivelul organelor pentru a remedia fie prin tratament, fie chirurgical orice anomalie sau malformație. Programează-te la un control de specialitate și solicită o ecografie localizată pentru a primi toate răspunsurile de care ai nevoie pentru tratarea afecțiunilor de care suferi.

Listă Medici specializați in ecografie

Medicii specializați în efectuarea ecografiilor și interpretarea rezultatelor din cadrul clinicii Global Medical Health sunt:

Abonează-te la newsletter

whatsapp icon