Acasă » Specialități »

Endocrinologie

Endocrinologie

Endocrinologie la Global Medical Health

Vrei să te programezi pentru o consultație amănunțită la endocrinologie?

Vino la Global Medical Health, o clinică cu accent pe diagnosticare și tratament, unde atenția acordată fiecărui pacient este dictată de expertiza medicilor specialiști și tehnologia medicală de ultimă generație.

Endocrinologia este o specialitate medicală ce urmărește buna funcționare a organismului prin observarea și studiul glandelor endocrine și hormonilor secretați de acestea. Dereglările hormonale sunt resimțite de organism și sunt cauza principală pentru multiple afecțiuni medicale. Aici intră în rol medicul endocrinolog, specializat în diagnosticarea și tratarea eficientă a problemelor hormonale.

Hormonii regăsiți în corp au multiple roluri și ajută la funcționarea în parametrii normali a organismului. Aceștia reglează metabolismul, respirația, creșterea și reproducerea. Așadar, este esențial să programezi un consult endocrinologic la Global Medical Health de la primele semne. Pe baza consultației medicului endocrinolog și cu ajutorul setului de analize de endocrinologie se pot diagnostica dereglările hormonale pentru a fi tratate înainte de a cauza alte afecțiuni medicale.

placeholder placeholder placeholder

Investigații Endocrinologie

La fiecare consult endocrinologic de la clinica de diagnostic și tratament Global Medical Health primești acces nu doar la expertiza medicilor specialiști, ci și la investigații de specialitate cu ajutorul tehnologiei medicale. Astfel medicul endocrinolog poate pronunța un diagnostic clar și poate începe tratamentul înainte ca afecțiunea să se agraveze. Medicul specialist endocrinolog, pe baza simptomatologiei fiecărui pacient și a istoricului medical, poate recomanda investigații suplimentare pentru a determina sursa și cauzele dereglării hormonale de la nivelul glandelor endocrine. Printre acestea sunt:

 • Analize de laborator pentru determinarea dozajului hormonal din sânge și urină;
 • Ecografie a glandelor endocrine;
 • Computer Tomograf (CT) și Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN).
placeholder placeholder placeholder

Consult Medic Endocrinolog

Consultul la medicul endocrinolog este cea mai bună modalitate prin care pacientul poate prezenta detaliat simptomele cu care se confruntă, în timp ce medicul specialist analizează fiecare detaliu pentru a stabili următorii pași.

Medicul endocrinolog are pregătirea necesară și expertiza medicală atât pentru a recomanda investigații suplimentare, cât și pentru a pronunța un diagnostic și a stabili un plan de tratament. De aceea acesta are nevoie să cunoască istoricul medical al pacientului. În plus, medicul specialist îți va răspunde la orice întrebare și va fi alături de tine în fiecare etapă. Responsabilitățile unui medic endocrinolog sunt:

 • Oferă consultații de specialitate și interdisciplinare;
 • Recomandă analiza probelor de sânge cu specific endocrinologic;
 • Interpretează rezultatele analizelor și testelor recomandate;
 • Oferă un diagnostic pe baza investigațiilor recomandate;
 • Determină cauzele ce au dus la apariția dereglărilor hormonale;
 • Recomandă un plan de tratament endocrinologic;
 • Tratează pacienții cu dereglări și afecțiuni la nivelul glandelor endocrine;
 • Monitorizează pacienții pe durata tratamentului;
 • Stabilește și adaptează planul de tratament în funcție de nevoile pacientului;
 • Reevaluează starea pacientului după încheierea tratamentului.

Dereglarea glandelor hormonale poate apărea atât în rândul copiilor, cât și în rândul adulților. În funcție de fiecare etapă a vieții se eliberează anumiți hormoni mult prea devreme (pubertate precoce), într-o cantitate mult prea mare (gigantism) sau într-o cantitate mult prea mică (hipotiroidism). De la primele simptome și la recomandare medicului de familie sau medicului internist, trebuie să te programezi pentru un consult de specialitate la medicul endocrinolog pentru a evita agravarea simptomelor și accentuarea afecțiunilor.

Îngrijire adaptată la pacient

Când alegi un consult de specialitate la Global Medical Health, primești mai mult decât expertiză și profesionalism medical.

Medicii endocrinologi sunt mereu pregătiți să îți ofere o experiență medicală cât mai plăcută și ajutorul necesar pentru a trece peste această provocare. Astfel, beneficiezi de acces la investigații medicale endocrinologice și sprijin în drumul tău spre îmbunătățirea stilului de viață.

Patologii Abordate

Sistemul endocrin este răspândit în întreg corpul și are rolul de a ajuta organismul să funcționeze normal. La fiecare dereglare hormonală, fie că vorbim despre hiposecreție, hipersecreție sau dezvoltarea tumorilor, corpul manifestă anumite simptome care, netratate, duc la apariția anumitor boli hormonale, numite și patologii. Acestea sunt:

 • Diabetul, cea mai cunoscută afecțiune cu origine la nivelul pancreasului;
 • Insuficiență suprarenală (glandele suprarenale eliberează un nivel scăzut de cortizol);
 • Boala Cushing (hiperactivitate la nivelul glandelor suprarenale);
 • Gigantism (un nivel crescut de hormon de creștere la nivelul glandei pituitare);
 • Hipertiroidism (nivel crescut de hormon tiroidian la nivelul glandei tiroide);
 • Hipotiroidism (nivel insuficient de hormon tiroidian la nivelul glandei tiroide);
 • Hipopituitarism (nivel isifieicnt de hormoni la nivelul glandei pituitare);
 • Neoplazie endocrină (tumori la nivelul glandelor endocrine);
 • Sindromul ovarului polichistic (supraproducție de androgeni la nivelul aparatului producător al femeii);
 • Pubertate precoce (eliberarea timpurie a hormonilor sexuali în rândul adolescenților).

Medicul endocrinolog poate diagnostica și trata atât dereglări hormonale apărute pe parcursul vieții, cât și afecțiuni endocrine ereditare, transmise genetic. Astfel, se urmărește stoparea simptomatologiei și diminuarea riscului ca afecțiunea să se agraveze. Aportul de cunoștințe aduse de medicii specializați este esențial pentru diagnosticarea și tratarea fiecărui pacient, ca la final acesta să își poată relua stilul de viață fără să resimtă modificările aduse de afecțiunile endocrinologice. De la primul consult endocrinologic medicul specialist va deveni aliatul tău spre o viață echilibrată și sănătoasă.

Lista Medici Endocrinologi

Echipa de medici de familie pregătită să îți ofere consultații și cele mai bune sfaturi pentru o viață echilibrată este formată din:

Abonează-te la newsletter

whatsapp icon