Acasă » Specialități »

Oncologie

Oncologie la Global Medical Health

Nu ești singur(ă)!

La Global Medical Health, nu ești și nu te vei simți singur(ă) în această situație!

Ai acces rapid la medici oncologi cu experiență și la servicii medicale susținute de echipamente de ultimă generație

Programează-te la Global Medical Health, locul unde expertiza medicală se îmbină cu tehnologia pentru a oferi fiecărui pacient un diagnostic corect și un plan de tratament eficient.

Oncologia este o ramură complexă a medicinei ce se concentrează pe studiul, diagnosticarea și tratarea tumorilor maligne și bolilor canceroase. Cancer este termenul general folosit pentru a descrie orice afecțiune capabilă să inducă fenotipul malign (producerea necontrolată de celule dăunătoare și aglomerarea lor pe anumite organe sau țesuturi).

Odată cu descoperirea unor forme de cancer din ce în ce mai severe și greu de diagnosticat, oncologia s-a dezvoltat în trei domenii cu rol de diagnosticare și tratare a afecțiunilor. Oncologia medicală se ocupă cu managementul pacientului (administrarea tratamentelor, supravegherea efectelor secundare), chirurgia oncologică se bazează pe intervenții chirurgicale și radioterapia oncologică ce folosește administrarea unor doze de radiații controlate la nivelul tumorilor maligne. La Global Medical Health ai acces la medici oncologi specializați în fiecare ramură a oncologiei. Cu ajutorul investigațiilor și testelor de imagistică în oncologie primești răspuns la fiecare întrebare. Începe lupta împotriva cancerului alături de o echipă medicală specializată în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor oncologice.

placeholder placeholder placeholder

Investigații Oncologice

De la primul consult de oncologie la Global Medical Health ai acces nu doar la expertiză medicală, ci și la investigații oncologice amănunțite cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație. De la analize medicale de oncologie, până la imagistică în oncologie și Second Opinion de la medici specializați din țară și străinătate, fiecare etapă este parcursă pentru o imagine cât mai amplă asupra afecțiunii cu care te confrunți.

Medicul oncolog poate recomanda investigații în oncologie și analize suplimentare pentru a determina cu exactitate localizarea și tipul de tumoră cu care te confrunți. Acestea sunt investigațiile oncologice pe care medicul le poate recomanda:

 • Analize medicale elaborate prin care se identifică markeri tumorali;
 • Investigații imagistice oncologice (CT, RMN, PET/CT) pentru a identifica masa tumorală;
 • Biopsii pentru a determina tipul de tumoră (malignă sau benignă);
 • Second Opinion și consult interdisciplinar pentru a găsi cea mai bună cale de tratament.
placeholder placeholder placeholder

Consult Medic Oncolog

Medicul oncolog este aliatul tău într-una dintre cele mai mari lupte, aceea împotriva cancerului. De la prima vizită la medicul specialist pacientul trebuie să îi ofere acestuia detalii despre istoricul medical, stilul de viață și predispoziția la boli ereditare, dacă este cazul. Cu cât medicul oncolog primește mai multe informații relevante, cu atât mai mari sunt șansele de a diagnostica tipul de cancer cu care te confrunți pentru a începe un tratament eficient.

Datorită expertizei medicale acumulate și cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, medicul oncolog are cunoștințele necesare pentru a lupta alături de fiecare pacient împotriva cancerului. Fiecare etapă este parcursă atent, de la investigații oncologice relevante, până la diagnosticare și stabilirea planului de tratament. În fiecare etapă se urmărește ca stilul de viață al pacientului să nu fie drastic afectat de boala recent diagnosticată. Indiferent de întrebările ce apar în fiecare etapă, medicul oncolog are pregătirea necesară pentru a-ți oferi cele mai bune informații și sfaturi. Principalele responsabilități ale medicului oncolog sunt:

 • Oferă consultații de specialitate / Second Opinion în oncologie;
 • Recomandă analiza de sânge suplimentare pentru identificarea markerilor tumorali;
 • Recomandă investigații imagistice oncologice;
 • Interpretează rezultatele analizelor și testelor imagistice;
 • Oferă un diagnostic corect pe baza investigațiilor medicale;
 • Determină alături de pacient cauzele / predispoziția la dezvoltarea tumorilor;
 • Recomandă un plan de tratament sau intervenții chirurgicale;
 • Tratează pacienți cu tumori maligne și benigne;
 • Monitorizează pacientul pe durata tratamentului oncologic, pre și post operator;
 • Adaptează planul de tratament în funcție de nevoile și starea de sănătate a pacientului;
 • Reevaluează starea pacientului la finalul fiecărei cure de tratament.

Tumorile, indiferent de natura lor, că sunt benigne sau maligne, trebuie eliminate pentru ca organismul să funcționeze în parametrii normali. De la primele semne se recomandă un consult de specialitate la medicul oncolog pentru a elimina orice suspiciune. De asemenea, dacă în familie există antecedente se recomandă un consult regulat pentru a elimina orice risc de apariție a cancerului pe motive ereditare.

Îngrijire adaptată la pacient

Cancerul a devenit o afecțiune din ce în ce mai răspândită la nivelul întregii populații, copii și adulți. Dar modul în care alegem să luptăm împotriva cancerului ne diferențiază. Alege să ai alături de tine la fiecare pas al acestei bătălii echipa de medici de la Global Medical Health, specializați în lupta împotriva cancerului.

Medicii oncologi te ajută să îți menții stilul de viață în timp ce lupți împotriva cancerului. Suntem alături de tine să te ghidăm pas cu pas și te susținem în fiecare moment greu.

Patologii Abordate

Diferitele tipuri sau stadii de cancer se clasează pe o scară de la 1 la 4, în funcție de evoluția și gravitatea tumorii. Tumorile canceroase, fie ele benigne sau maligne, se pot localiza la nivelul întregului corp. Astfel, în funcție de localizare și vârsta pacientului există specializări oncologice suplimentare pe care un medic le poate avea:

 • Oncologie hematologică (cancerul de sânge);
 • Oncologie gastrointestinală (la nivelul stomacului și intestinelor);
 • Oncologie geriatrică (dedicată vârstnicilor);
 • Oncologia ginecologică (la nivelul aparatului reproductiv);
 • Oncologie musculo-scheletală (la nivelul sistemului muscular și osos);
 • Oncologie neurologică (la nivelul sistemului nervos);
 • Oncologie pediatrică (dedicată copiilor).

Pe baza investigațiilor medicale oncologice, medicul specialist localizează tumora, stabilește de ce tip este și în ce stadiu de dezvoltare, ca apoi să stabilească alături de pacient cea mai eficientă formă de atac împotriva cancerului cu care acesta se confruntă. Medicul oncolog dispune de expertiză medicală pentru diagnosticarea și tratarea următoarelor forme canceroase:

 • Carcinom (tumoră solidă adesea localizată la nivelul pielii sau țesuturilor ce învelesc organele și glandele);
 • Sarcom (se formează în țesuturile care susțin și conectează organismul: muscular, osos, stratul de grăsime, vasele de sânge, nervi);
 • Leucemie (cancerul de sânge, fără tumori solide localizate);
 • Limfom (tipul de cancer localizat în sistemul limfatic, responsabil cu lupta corpului împotriva infecțiilor);
 • Mielom (celule plasmatice apărute la nivelul măduvei osoase ce duce la apariția tumorilor în oase);
 • Melanom (cancerul de la nivelul pielii sau alte țesuturi pigmentate, cum este ochiul).

Planifică o vizită la medicul oncolog pentru a preveni și trata cancerul de la primele simptome. Apelează la ajutor specializat pentru investigații și analize oncologice amănunțite.

Lista Medici Oncologi

Medicii oncologi specializați în diagnosticarea și tratarea tumorilor maligne în cadrul clinicii Global Medical Health sunt:

Abonează-te la newsletter

whatsapp icon