Acasă » Specialități »

ORL (otorinolaringologie)

ORL (otorinolaringologie)

ORL la Global Medical Health

Vrei să beneficiezi de investigații ORL complete la cele mai înalte standarde?

Programează-te pentru un control amănunțit la Global Medical Health, o clinică de diagnostic și tratament unde expertiza medicală se îmbină cu tehnologia de ultimă generație.

ORL sau otorinolaringologia este specialitatea medicală ce pune accent de studiul urechii, nasului și laringelui. Organe cu funcții esențiale, vorbirea, auzul, gustul și respirația, presupun un studiu amănunțit și o diagnosticare corectă pentru a veni în ajutorul pacienților cu un plan de tratament eficient. ORL este o ramură a medicinei definită prin atenția la detalii.

Specialitatea medicală ORL presupune o pregătire înaltă și o precizie deosebită pentru a reface echilibrul simțurilor de la primele simptome. Responsabilitatea unui medic specialist ORL este de a diagnostica, trata și gestiona bolile urechii, nasului și gâtului până la vindecare. De la primele simptome ce ar putea indica un dezechilibru la nivelul urechii, nasului și gâtului se recomandă un consult ORL amănunțit pentru a opri boala din evoluția și pentru a trata eficient de la primele simptome. Optează pentru investigații ORL complete la Global Medical Health și verifică starea de sănătate a organelor senzoriale (urechea, nasul, gâtul).

placeholder placeholder placeholder

Investigații ORL

În cadrul clinicii Global Medical Health ai acces la medici specialiști ORL care îmbină expertiza medicală cu profesionalismul și teste de specialitate pentru un diagnostic corect. Indiferent de simptomele cu care te confrunți, o consultație ORL îți va oferi o imagine de ansamblu asupra organelor responsabile pentru auz, gust și miros. Astfel, printr-un control de rutină sau la nevoie se identifică afecțiuni specifice ușoare sau mai grave. Investigațiile ORL presupun teste amănunțite asupra zonei afectate pentru a determina atât cauzele, cât și boala. Aceste teste pot fi efectuate la interior cu ajutorul camerelor speciale pentru a identifica leziuni sau obstrucții ce creează disconfort. În funcție de fiecare caz și simptomele prezentate, medicul specialist ORL recomandă suplimentar efectuarea unor teste cum sunt:

 • Endoscopia nazală;
 • Laringoscopia;
 • Probe din țesut pentru biopsie;
 • Radiografie;
 • Teste imagistice (RMN și CT).
placeholder placeholder placeholder

Consult Medic ORL

Fiecare consultație ORL la medicul specialist trebuie să înceapă cu informarea acestuia cu privire la istoricul medical și simptomele prezente. Pe baza acestor informații, medicul specialist ORL poate planifica următorii pași pentru diagnosticarea afecțiunii.

Medicul ORL are cunoștințele necesare pentru a studia îndeaproape simptomatologia și rezultatele testelor pentru a pronunța un diagnostic. La fel de importante sunt și detaliile despre stilul de viață al pacientului, factorii exterior influențând semnificativ organele senzoriale. Fie că vorbim despre un control ORL de rutină, fie că este o consultație amănunțită determinată de simptome severe, examenul fizic și testele de specialitate se completează reciproc pentru diagnosticare.

Fiecare informație primită de către medicul specialist ORL îl ajută pe acesta să își îndeplinească cu succes responsabilitățile față de pacient:

 • Oferă consultații de specialitate;
 • Recomandă analiza probelor de laborator și a testelor imagistice relevante;
 • Interpretează rezultatele analizelor;
 • Oferă un diagnostic pacienților;
 • Determină cauzele ce au dus la apariția afecțiunilor sau infecțiilor;
 • Recomandă un plan de tratament;
 • Monitorizează evoluția pacienților pe durata tratamentului;
 • Stabilește și adaptează planurile de tratament în funcție de afecțiune și evoluție;
 • Reevaluează și monitorizează starea pacientului după tratament.

Indiferent de natura lor, că au survenit în urma unui traumatism sau că sunt de natură ereditară, afecțiunile ORL localizate la nivelul urechii, nasului și gâtului afectează stilul de viață al pacientului. De aceea se recomandă un control de la primele simptome, pentru a evita agravarea bolii ce poate avea ca și consecințe pierderea auzului, infecții severe sau dificultatea de a vorbi. Medicul ORL îți va răspunde la orice întrebare și va elabora un plan de diagnosticare și tratament care să te ajute să reiei activitățile preferate.

Îngrijire adaptată la pacient

Asigură buna funcționare a organelor senzoriale la orice vârstă. Optează pentru investigații ORL complete și apelează la ajutorul medicilor specializați de la Global Medical Health pentru diagnosticarea și tratarea afecțiunilor la nivelul urechii, nasului și gâtului.

Medicul specialist ORL este mereu pregătit să îți ofere o experiență cât mai plăcută care să aibă ca rezultat stoparea simptomelor și remedierea simțurilor pentru o viață echilibrată.

Patologii Abordate

Afecțiunile ORL se pot instala indiferent de vârstă, dar trebuie tratate de la primele simptome. Nasul, urechile și gâtul sunt zone pe cât de sensibile, pe atât de complexe. Pe baza simptomelor pacientului, medicul specialist ORL poate identifica boli ce sunt de natură infecțioasă, traumatisme sau tulburări provocate de creștere anormală a țesuturilor. Medicul specialist ORL parcurge fiecare pas pentru o diagnosticare corectă și are aptitudinile necesare pentru a trata boli și afecțiuni cum sunt:

 • Pierderea auzului (prin blocaje de ceară sau alte traumatisme și infecții);
 • Tulburări de echilibru cauzate de probleme la interiorul urechii;
 • Infecții ale urechii;
 • Otita;
 • Tinitus (țiuit în ureche cauzat de infecție severă);
 • Tulburări la nivelul nasului și sinusurilor;
 • Pierderea mirosului (sinuzită, polipi);
 • Alergii;
 • Deviație de sept;
 • Infecții ale amigdalelor;
 • Sângerări nazale frecvente;
 • Tumori și cancer.

Afecțiunile ORL sunt ușor de tratat în faza de început, fără să lase semne asupra organelor senzoriale. Atunci când infecția la nivelul urechii, nasului sau gâtului provoacă febră, oboseală și o stare apatică, stilul de viață al pacientului este drastic afectat, fiind necesară expertiza medicală a medicului specialist ORL pentru a prescrie tratamente pentru infecții ORL. Acordă cea mai bună îngrijire corpului tău și programează-te pentru un consult ORL la Global Medical Health.

Lista Specialist ORL

Medicii oncologi specializați în diagnosticarea și tratarea tumorilor maligne în cadrul clinicii Global Medical Health sunt:

Abonează-te la newsletter

whatsapp icon