Acasă » Specialități »

Oftalmologie

Oftalmologie

Oftalmologie la Global Medical Health

Vrei un control oftalmologic amănunțit prin care să acorzi cea mai bună îngrijire ochilor tăi?

Programează-te la Global Medical Health pentru o consultație de specialitate și beneficiază de verificări ample și teste de vedere pentru un diagnostic exact.

Oftalmologia este specialitatea medicală ce se concentrează pe studiul amănunțit al ochilor, de la fiziologie și diagnostic, până la tratament și chirurgie oftalmologică. Prin teste ample de vedere și investigații suplimentare, medicul oftalmolog gestionează fiecare etapă de la diagnosticare până la tratarea afecțiunilor. Datorită tehnologiei medicale avansate se poate interveni asupra afecțiunilor oftalmologice cu ajutorul laserelor și tehnicilor minim invazive, atunci când alte căi de tratament își pierd din eficiență.

Afecțiunile la nivelul vederii sunt întâlnite atât în rândul sugarilor, cât și în rândul tinerilor și adulților. Deși bolile oftalmologice sunt un efect al înaintării în vârstă, acestea pot fi ameliorate și chiar vindecate dacă sunt descoperite la o vârstă fragedă. Vederea se poate degrada ca urmare a unor traumatisme sau supunerea ochilor la lumini puternice (ecrane, monitoare, soare), dar și din cauze genetice, atunci când copiii moștenesc afecțiunile oftalmologice de la unul dintre părinți. . Alături de optometriști și opticieni, medicii oftalmologi creează echipa de care ai nevoie pentru a-ți proteja și trata vederea. Optează pentru un control oftalmologic de specialitate la Global Medical Health și identifică afecțiunile la nivelul ochilor înainte ca acestea să îți afecteze stilul de viață!

placeholder placeholder placeholder

Investigații Oftalmologice

În cadrul clinicii Global Medical Health beneficiezi de expertiza medicală și profesionalismul medicilor oftalmologi, mereu pregătiți să îți ofere servicii medicale la standarde înalte pentru diagnosticarea și tratarea afecțiunilor oftalmologice. De exemplu, pentru o creștere armonioasă, copiii care folosesc des monitoare sau au o poziție incorectă în timpul lecturii și scrisului au nevoie de o consultație oftalmologică pentru a corecta afecțiunile dobândite. Cât despre adulți și vârstnici, trebuie menționat că afecțiunile oftalmologice se pot instala și la vârste mai înaintate, fie din cauze genetice, fie ca urmare a altor boli sau traumatisme.Medicul specialist supune fiecare pacient anumitor teste pentru a identifica orice afecțiune și dereglare a vederii:

 • Acuitate vizuală;
 • Sănătatea și reflexul pleoapelor;
 • Coordonarea mușchilor oculari;
 • Reacția ochilor la diferite surse de lumină;
 • Vedere periferică;
 • Presiune intraoculară.
placeholder placeholder placeholder

Consult Medic Oftalmolog

Începe vizita la medicul oftalmolog prin informarea acestuia în legătură cu istoricul tău medical și predispoziția la boli ereditare de natură oftalmologică. Detalierea cât mai exactă a stilului de viață oferă o perspectivă asupra posibilelor afecțiuni oftalmologice cu care te-ai putea confrunta.

Medicul oftalmolog are pe lângă expertiza necesară, și acces la cunoștințe și studii medicale relevante pentru diagnosticarea și tratarea diverselor afecțiuni oftalmologice la orice vârstă. Controlul oftalmologic trebuie să fie un control de rutină, cu frecvență anuală, în special în rândul celor care sunt predispuși la dezvoltarea unor afecțiuni oftalmologice din cauza locului de muncă, moștenirii genetice sau stilului de viață. Astfel medicul specialist va începe tratarea afecțiunilor prin metode non invazive, cu ochelari și lentile de contact, adaptând constant tratamentul în funcție de evoluția bolii.Medicul oftalmolog are mai multe responsabilități în relația cu pacientul și fiecare pas trebuie să ducă către ameliorarea afecțiunii sau vindecare:

 • Oferă consultații oftalmologice indiferent de vârstă;
 • Recomandă și efectuează teste suplimentare;
 • Interpretează rezultatele testelor;
 • Oferă un diagnostic pacienților;
 • Determină cauzele ce au dus la apariția afecțiunilor oftalmologice;
 • Recomandă un plan de tratament non-chirurgical;
 • Monitorizează evoluția pacienților pe durata tratamentului;
 • Stabilește și adaptează planurile de tratament în funcție de afecțiune și evoluția pacientului;
 • Reevaluează și monitorizează starea pacientului periodic.

Indiferent de natura afecțiunilor oftalmologice, se recomandă diagnosticarea și tratarea de la primele simptome de degradarea a vederii. Cu ajutorul unei consultații oftalmologice ample se identifică boala, se stabilesc cauzele și se începe tratamentul pentru a evita agravarea afecțiunii. De la primele simptome (vedere redusă sau încețoșată, traumatism ocular, leziuni oculare, lăcrimare excesivă, ochi roșii, vederea de cercuri în jurul luminilor) se recomandă programarea pentru un control oftalmologic amănunțit.

Îngrijire adaptată la pacient

Oferă cea mai bună îngrijire ochilor tăi indiferent de vârstă și stilul de viață.

Optează pentru un consult oftalmologic care să îți ofere nu doar acces la investigații detaliate, ci și la un diagnostic corect și un tratament eficient care să te ajute să îți reiei activitățile preferate.

Medicul oftalmolog este aliatul tău pentru o vedere optimă și îngrijirea ochilor. Astfel este mereu alături de tine pentru a-ți răspunde la întrebări și pentru a găsi cea mai eficientă cale de tratament adaptată nevoilor tale.

Patologii Abordate

Afecțiunile oftalmologice, cunoscute generic și sub denumirea de probleme de vedere, sunt cel mai adesea localizate la nivelul ochilor și părții sistemului nervos responsabilă cu buna funcționare a vederii. Cu un simplu control de rutină la medicul oftalmolog poți afla mai multe despre îngrijirea corectă a ochilor, dar și despre cele mai eficiente metode de prevenție a leziunilor și afecțiunilor oftalmologice severe. Cu ajutorul testelor suplimentare realizate de către medicul specialist se analizează fiecare componentă a vederii, începând cu ochii, zona adiacentă și sistemul nervos corespondent. Astfel se poate pronunța un diagnostic și un plan de tratament pentru o serie de afecțiuni oftalmologice, printre care sunt:

 • Ambliopie;
 • Astigmatism;
 • Cataractă;
 • Cancer ocular;
 • Conjunctivită;
 • Miopie;
 • Glaucom;
 • Presbiopie;
 • Hipermetropie;
 • Strabism.

Se recomandă un control oftalmologic fie a recomandare medicului de familie, fie de la primele simptome. Persoanele predispuse la dezvoltarea afecțiunilor oftalmologice ereditare și cele cu boli precum diabet și tensiune arterială crescută trebuie să monitorizeze periodic vederea și sănătatea ochilor. Programează-te pentru un control oftalmologic și identifică afecțiunile cu care te confrunți pentru a stabili cel mai eficient plan de tratament.

Lista Medici Oftalmologi

Alege expertiza medicală și profesionalismul medicilor oftalmologi și recâștigă încrederea în vederea ta:

Abonează-te la newsletter

whatsapp icon