Acasă » Specialități »

Nefrologie

Nefrologie la Global Medical Health

Te confrunți cu simptome ce pot indica afecțiuni ale rinichilor?

Programează un consult în nefrologie în cadrul clinicii Global Medical Health și află tot ce trebuie să știi despre afecțiunile rinichilor și tratamente pentru boli renale.

Nefrologia este specialitatea medicală care studiază fiziopatologia, bolile și tratamentele pentru afecțiunile rinichilor. Nefrologia vizează rinichii și buna funcționare a acestora, acoperind o gamă largă de afecțiuni ce apar fie din cauze ereditare, fie sunt dobândite ca urmare a unui stil de viață dezechilibrat sau din cauza unor traumatisme. Rinichii sunt predispuși la diverse boli, unele acute, altele cronice, dar care pot fi tratate dacă sunt diagnosticate la timp.

Rolul rinichilor este de a filtra și elimina deșeurile și toxinele din organism prin urină, asigurând echilibrul interior. Fiecare dereglare la nivelul rinichilor se resimte la nivelul întregului corp și poate avea efecte negative și asupra altor organe interne. Afecțiunile rinichilor sunt printre cele mai des întâlnite boli în rândul pacienților, transformând nefrologia într-o specialitate medicală de bază pentru menținerea sănătății interioare a corpului. Datorită expertizei medicale, medicul specialist în nefrologie ajută rinichii să funcționeze în parametrii normali, fie prin tratamente și proceduri medicale de specialitate, fie prin sfaturi legate de stilul de viață. Optează pentru îngrijire la cele mai înalte standarde la Global Medical Health și programează un consult la medicul nefrolog de la primele simptome.

placeholder placeholder placeholder

Investigații Nefrologie

Pacientul ajunge la medicul nefrolog din cauza unor simptome ce persistă, acesta din urmă preluând cazul și continuând investigațiile necesare pentru diagnosticare și tratament. La Global Medical Health echipa medicală specializată în nefrologie lucrează îndeaproape cu fiecare pacient pentru un diagnostic corect și un plan de tratament adaptat nevoilor sale. Dacă simptomele și controlul fizic sunt primele repere la prima consultație, medicul specialist în nefrologie poate recomanda investigații suplimentare care să ajute în stabilirea diagnosticului și localizarea cu precizie a afecțiunii renale:

 • Analize de sânge;
 • Analize de urină;
 • Analize specifice pentru nefrologie (creatinină, uree);
 • Ecografie;
 • Teste imagistice (CT, RMN).
placeholder placeholder placeholder

Consult Medic Nefrolog

Medicul nefrolog este aliatul tău pentru diagnosticarea și managementul bolilor renale, indiferent de cauza și stadiul acestora. Începe fiecare consultație la nefrologie cu prezentarea simptomelor, istoricului medical și a stilului de viață.

Majoritatea pacienților ajung la medicul nefrolog la recomandarea directă a medicului de familie sau a medicului generalist sau internist. Orice anomalie la nivelul rinichilor este atent studiată și corect diagnosticată de către medicul nefrolog. Pornind de la simptomele prezentate de către pacient și continuând cu investigații suplimentare, medicul nefrolog diagnostichează atât boala, cât și gravitatea acesteia. Pentru a se asigura că fiecare pacient primește cea mai bună îngrijire adaptată afecțiunii cu care a fost diagnosticat, medicul nefrolog are anumite responsabilități față de fiecare pacient:

 • Acordă și recomandă consultații de specialitate și Second Opinion;
 • Recomandă teste de laborator și investigații imagistice suplimentare;
 • Efectuează anumite teste;
 • Interpretează rezultatele investigațiilor;
 • Oferă un diagnostic fiecărui pacient;
 • Determină cauzele ce au dus la apariția afecțiunii renale;
 • Stabilește un tratament adecvat;
 • Recomandă la nevoie intervenția chirurgicală la nivelul rinichilor;
 • Recomandă și înscrie pacienții pe lista de dializă;
 • Monitorizează pacienții pe durata tratamentului;
 • Oferă sfaturi și recomandări legate de alimentație;
 • Urmărește evoluția bolii și a pacientului pe durata tratamentului;
 • Reevaluează starea pacientului și simptomatologia după tratament.

Medicul nefrolog colaborează îndeaproape atât cu pacienții, cât și cu alți medici specialiști pentru a găsi cea mai eficientă cale de tratament. Odată diagnosticată afecțiunea renală, se începe tratamentul necesar pentru ca pacientul să își reia stilul de viață fără modificări majore. Medicul nefrolog gestionează fiecare stadiu al bolilor renale, începând cu faza de diagnosticare, până la recomandarea dializei sau transplantului de rinichi pentru bolile renale avansate.

Îngrijire adaptată la pacient

În cadrul clinicii Global Medical Health ai acces atât la medici nefrologi caracterizați de expertiză medicală și profesionalism, cât și la investigații medicale de ultimă generație.

Pas cu pas, medicul nefrolog te ajută să depășești un moment dificil din viața ta, oferindu-ți îngrijire adaptată nevoilor tale, un diagnostic clar și un plan de tratament pentru orice afecțiune renală. Acceptă ajutorul medicilor nefrologi în lupta cu bolile renale pentru a-ți reda încrederea în corpul tău.

Patologii Abordate

Afecțiunile renale îți afectează stilul de viață și echilibrul organismului de la primele simptome. Un control de specialitate amănunțit îți va oferi răspunsurile de care ai nevoie și te va ajuta să gestionezi schimbările prin care trece organismul tău. Cele mai cunoscute simptome ce indică nevoia unui consult la medicul nefrolog sunt sângele și usturimea la urinare, durere acută în zona abdominală inferioară sau lombară, stare de greață și vărsături, amețeală. Fie că vorbim despre boli renale dobândite, fie că vorbim despre boli renale cu cauze ereditare, medicul specialist în nefrologie are cunoștințele necesare pentru a diagnostica și trata:

 • Pietre și nisip la rinichi;
 • Insuficiență renală acută și cronică;
 • Boală renală terminală;
 • Boala polichistică a rinichilor;
 • Cancer renal;
 • Transplant renal;
 • Leziuni la nivel renal;
 • Infecții renale.

Fiecare afecțiune renală are nevoie de o îngrijire adecvată și un tratament care să stopeze evoluția simptomelor și a bolii. Nefrologia studiază îndeaproape fiecare etapă necesară refacerii rinichilor prin tratamente și proceduri localizate, ultima opțiune fiind transplantul renal. Asigură buna funcționare a rinichilor și programează-te pentru un consult la nefrologie la Global Medical Health.

Lista Medici Nefrologi

Medicii nefrologi specializați în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor la nivelul rinichilor sunt:

Abonează-te la newsletter

whatsapp icon