Acasă » Specialități »

Dermatovenerologie

Dermatovenerologie

Dermatologie la Global Medical Health

Te confrunți cu probleme dermatologice?

Pentru orice afecțiune la nivelul pielii, părului, scalpului sau unghiilor, contează pe noi!

Programează un consult de specialitate la Global Medical Health, o clinică de diagnostic și tratament unde poți opta pentru investigații dermatologice ample și tratamente pentru a reface echilibrul exterior al corpului tău.

Dermatologia este specialitatea medicală ce are ca prioritate studiul și tratamentul bolilor de la nivelul pielii, scalpului și unghiilor. Aceste boli dermatologice au manifestări cutanate la nivelul exterior al corpului, afectând încrederea în sine a pacienților. Majoritatea bolilor dermatologice au manifestări la nivelul pielii, fiind cel mai extins organ. De aceea s-au dezvoltat numeroase tratamente ce au rolul de a stopa și de a trata afecțiunile de la nivelul pielii, precum acneea, psoriazis și eczeme.

Afecțiunile dermatologice sunt răspândite la toate grupele de vârste, de la nou-născuți la adolescenți și vârstnici. Acestea pot avea multiple cauze, fie stresul, fie stilul de viață și alimentația dezechilibrată sau chiar dezechilibrele hormonale. Indiferent de tipul de boli dermatologice, că sunt acute sau cronice sau că sunt comune sau rare, acestea pot fi tratate eficient cu atât cu ajutorul tratamentelor dermatologice, cât și prin intermediul procedurilor medicale. Lupta ta împotriva bolilor dermatologice începe cu un consult de specialitate la Global Medical Health pentru un diagnostic corect și cel mai eficient plan de tratament adaptat afecțiunii cu care te confrunți.

placeholder placeholder placeholder

Investigații Dermatologie

La Global Medical Health ai acces la medici dermatologi cu expertiză medicală și investigații ample pentru a te ajuta să îți recapeți încrederea în tine. Începând cu primul control dermatologic, medicul specialist va observa printr-un examen fizic afecțiunile dermatologice, cât și profunzimea acestora. Pe baza investigațiilor suplimentare recomandate, medicul dermatolog va pronunța un diagnostic și va începe tratamentul dermatologic în funcție de zona afectată.

Investigațiile dermatologice suplimentare au rolul de a determina cauzele afecțiunii și de a elabora cel mai eficient plan de tratament. Medicul dermatolog poate recomanda:

 • Analize de sânge pentru a identifica eventualele dezechilibre hormonale;
 • Analiza unor mostre de țesut;
 • Biopsii.
placeholder placeholder placeholder

Consult Medic Dermatolog

Dacă te-ai programat pentru un consult dermatologic, trebuie să fii deschis cu medicul tău și să îi oferi detaliile necesare pentru a stabili cât mai bine etapele necesare pentru diagnostic și planul de tratament.

Medicul dermatolog se bazează pe expertiza medicală și experiența profesională pentru a diagnostica fiecare afecțiune dermatologică. Indiferent de natura bolilor dermatologice și zona afectată, medicul specialist parcurge mai multe etape necesare atât pentru stabilirea cauzelor și diagnostic, cât și pentru tratarea bolilor dermatologice. În plus, medicul dermatolog îți poate răspunde la orice întrebare legată de afecțiunea cu care te confrunți și îți va oferi sprijinul necesare pentru a parcurge fiecare etapă a tratamentului. Responsabilitățile unui medic dermatolog în relație cu pacientul sunt:

 • Acordă consultații de specialitate;
 • Recomandă analiza probelor de sânge dacă este nevoie;
 • Interpretează rezultatele analizelor;
 • Oferă un diagnostic pe baza examenului fizic și investigațiilor suplimentare;
 • Determină cauzele ce au dus la apariția afecțiunii dermatologice;
 • Recomandă un plan de tratament cutanat sau pe cale orală;
 • Tratează pacienți cu afecțiuni dermatologice prin proceduri medicale de specialitate;
 • Monitorizează evoluția pacienților pe durata tratamentului;
 • Adaptează planul de tratament când este nevoie;
 • Reevaluează starea pacientului și afecțiunii dermatologice după încheierea tratamentului.

Bolile dermatologice se pot manifesta prin diverse simptome cum sunt mâncărimile localizate, inflamație locală a zonei afectate, erupții cutanate dureri și excrescențe ale pielii. Dacă te confrunți cu oricare dintre acestea, îți recomandăm să consulți un medic dermatolog pentru a evita agravarea afecțiunii și distrugerea în adâncime a țesutului. În funcție de profunzimea bolilor dermatologice, acestea pot lăsa semne la suprafața pielii. De aceea se recomandă începerea tratamentului de la primele simptome.

Îngrijire adaptată la pacient

Afecțiunile dermatologice lasă semne profunde, nu doar la nivelul pielii, ci și la nivelul încrederii în propria persoană. Alege cele mai bune servicii medicale în dermatologie de la Global Medical Health și acceptă ajutorul medicilor specialiști pentru a-ți reda încrederea în aspectul tău exterior.

Medicii dermatologi sunt sprijinul de care ai nevoie pentru a depăși un moment dificil din viața ta. Îți suntem alături de la primul consult în lupta cu bolile dermatologice, indiferent de natura lor. Te ghidăm pas cu pas pe durata tratamentului și îți oferim cele mai bune sfaturi pentru a menține rezultatele obținute.

Patologii Abordate

Afecțiunile dermatologice pot fi localizate la nivelul întregului corp, atât în zona scalpului și părului, cât și la nivelul pielii și unghiilor. Cu ajutorul unui examen fizic amănunțit și analizelor suplimentare, medicul dermatolog identifică zona afectată, stabilește posibilele cauze (infecții, dereglări hormonale, cauze ereditare) și elaborează un plan de tratament ce poate trata fie de la interior, fie de la exterior. Pe baza expertizei medicale, medicul dermatolog poate diagnostica și poate trata:

 • Acneea;
 • Eczeme;
 • Psoriazis;
 • Rozacee;
 • Negi;
 • Arsuri solare;
 • Dermatită;
 • Vânătăi;
 • Urticarie;
 • Infecții bacteriene ale pielii (zona zoster, varicela);
 • Decolorări ale pielii.

Indiferent de cauza lor, bolile dermatologice trebuie tratate de la primele semne pentru a evita agravarea lor. Deși unele afecțiuni pot fi tratate mai ușor, într-un timp mai scurt, există și probleme dermatologice ce au nevoie de tratament îndelungat și răbdare din partea pacienților. De la primele semne la nivelul pielii și simptome ce indică o afecțiune, îți recomandăm să consulți un medic dermatolog pentru investigații detaliate și tratamente dermatologice eficiente.

Lista Medici Dermatologi

Medicii dermatologi cu rezultate excepționale în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor dermatologice sunt:

Abonează-te la newsletter

whatsapp icon