Acasă » Specialități »

Chirurgie generală

Chirurgie generală

Chirurgie Generală la Global Medical Health

Vrei să apelezi la intervenții chirurgicale pentru a vindeca sau ameliora anumite afecțiuni localizate la nivelul organelor interne?

Vino la un consult de specialitate în chirurgie generală la Global Medical Health, clinică specializată în diagnosticarea și tratarea celor mai întâlnite boli, prin tehnici minim invazive sau intervenții chirurgicale clasice.

Chirurgia generală este o ramură medicală ce presupune studiul și tratarea afecțiunilor și bolilor de la nivelul organelor interne prin intervenții chirurgicale minim invazive și clasice. Astfel, începând cu consultația în chirurgie generală, până la intervenția propriu-zisă, întreg procesul decurge sub atenta supraveghere a unui medic chirurg. Fiecare intervenție chirurgicală presupune atât consult și îngrijire pre-operatorie, cât și îngrijire și monitorizare post-operatorie.

Pe baza pregătirii și experienței profesionale, medicii chirurgi generaliști au aptitudinile necesare pentru a diagnostica și a interveni asupra bolilor localizate la nivelul organelor interne și abdomen. Printre acestea se numără afecțiuni ale căilor biliare, ficat, pancreas, splină, apendice, intestin subțire și gros și stomac, glande endocrine, hernii. Deși medicii chirurgi generaliști dețin cunoștințele de bază, aceștia pot asista în cadrul intervențiilor chirurgical specializate din domenii precum neurochirurgia și chirurgia cardiovasculară. Alege expertiza unui medic chirurg generalist de la Global Medical Health și elimină sigur și eficient sursa disconfortului intern.

placeholder placeholder placeholder

Investigații Chirurgie Generală

În cadrul clinicii Global Medical Health întâlnești medici chirurgi generaliști cu expertiză medicală, mereu pregătiți pentru a-ți oferi cel mai bun tratament chirurgical. Urmărim constant inovațiile în medicina chirurgicală și cu ajutorul tehnologiei minim invazive oferim pacienților șansa de a opta pentru intervenții sigure și rapide, cu timp de recuperare minim. Cu ajutorul investigațiilor medicale suplimentare recomandate de către chirurgul generalist, se identifică corect zona afectată și se creează un plan pentru intervenția chirurgicală. Medicul chirurg generalist are nevoie de investigații suplimentare, cum sunt:

 • Teste imagistice (CT, RMN);
 • Scintigrafia;
 • Mamografia;
 • Ecografia;
 • Ecografia Doppler;
 • Radiografie convențională;
 • Analize de sânge.
placeholder placeholder placeholder

Consult Medic Chirurg Generalist

Informează corect și complet medicul chirurg generalist despre toate afecțiunile, alergiile și bolile ereditare, dacă există. Fiecare detaliu este esențial pentru a stabili cel mai bun plan chirurgical pentru tine.

Chirurgul generalist se bazează la fiecare pas pe expertiza medicală și studiul amănunțit al fiecărui caz. Astfel, poate stabili cel mai bun mod de intervenție, în funcție de gravitatea afecțiunii medicale. Fie că vorbim despre afecțiuni dobândite în urma unor traumatisme sau inflamații, fie că vorbim despre boli interne care au evoluat, medicul chirurg generalist este alături de fiecare pacient atât în monitorizarea pre și post operatorie, cât și pentru sprijin emoțional. Fiecare medic chirurg generalist are anumite responsabilități în relația cu pacienții. Acestea sunt:

 • Oferă consultații de specialitate / second opinion;
 • Recomandă analiza probelor de sânge și testelor imagistice relevante;
 • Interpretează rezultatele testelor;
 • Oferă un diagnostic pacienților;
 • Determină cauzele specifice ce au dus la apariția afecțiunilor;
 • Recomandă un plan de intervenție chirurgicală;
 • Monitorizează progresul pacienților pre și post operator;
 • Stabilește și adaptează planurile de intervenție în funcție de afecțiune;
 • Reevaluează și monitorizează starea pacientului după intervenție.

Intervențiile chirurgicale, spre deosebire de tratamentele medicamentoase și intravenoase, au rolul de a stopa și elimina sursa disconfortului, evitând astfel agravarea simptomelor. Afecțiunile tratate de către medicul chirurg generalist sunt printre cele mai comune, indiferent de vârstă, punând astfel chirurgia generală pe o treaptă importantă în tratarea pacienților. Dacă rezultatele tratamentului pe cale orală sau intravenoasă întârzie să apară este nevoie de expertiza unui medic chirurg generalist.

Îngrijire adaptată la pacient

Bolile localizate la nivelul organelor interne pot avea diverse cauze. De aceea trebuie monitorizate atent și intervenit chirurgical înainte de agravarea acestora.

Acceptă ajutorul medicilor specialiști în chirurgie generală de la Global Medical Health pentru a elimina sursa de disconfort.

Chirurgii generaliști sunt ajutorul de care ai nevoie în orice moment al vieții, indiferent de vârstă sau afecțiunea cu care te confrunți. Cu ajutorul tehnologiei minim invazive și a cunoștințelor medicale îți suntem alături de fiecare dată, indiferent de afecțiunea cu care te confrunți.

Patologii Abordate

Intervențiile chirurgicale generale tratează și elimină sursa durerii de la nivelul abdomenului. Fie că vorbim despre inflamații apărute brusc, cum este inflamarea apendicelui, fie că este vorba despre o intervenție laparoscopică pentru tratarea unei afecțiuni la nivelul tractului digestiv, chirurgul generalist localizează zona afectată a abdomenului și organul intern asupra căruia se propagă durerea. De la prima vizită la medicul chirurg generalist se va elabora un plan de intervenție chirurgicală adaptat în funcție de evoluția simptomelor și gravitatea afecțiunii. Datorită cunoștințelor vaste și pe baza expertizei medicale, chirurgul generalist poate trata și oferi asistență chirurgicală pentru:

 • Tractul digestiv (stomac, intestin gros și subțire);
 • Abdomen și organele interne;
 • Pielea;
 • Cap și gât;
 • Vasele de sânge și zona inimii;
 • Sistemul endocrin format din glande și hormoni;
 • Leziuni survenite în urma unor traumatisme;
 • Cancer.

Simptomele la nivelul organelor interne, tratate cel mai adesea de medicul chirurg generalist, se pot instala fie în urma unor traumatisme, fie din cauza unui stil de viață dezechilibrat. Pacienții pot apela la ajutorul chirurgului generalist la recomandarea medicului de familie, a medicului generalist sau altor specialiști. Alege un consult de specialitate la medicul chirurg generalist pentru intervenții sigure și eficiente asupra locului durerii.

Lista Medici Chirurgi Generaliști

Află cum poți lupta împotriva infecțiilor din corp de la o echipa de medici specialiști în boli infecțioase formată din:

Abonează-te la newsletter

whatsapp icon