Acasă » Specialități »

Radiologie și imagistică medicală

Radiologie și imagistică medicală

RADIOLOGIE ȘI IMAGISTICĂ MEDICALĂ la Global Medical Health

Cauți cele mai eficiente și sigure metode pentru diagnosticarea afecțiunilor cu care te confrunți? Mizează pe precizia radiologiei și imagisticii medicale de la Clinica Global Medical Health și programează-te pentru investigațiile imagistice de care ai nevoie.

Radiologia și imagistica medicală este ramura medicinei ce utilizează tehnologia pentru localizarea, diagnosticarea și tratarea diverselor afecțiuni. Această secție a medicinei utilizează metode non-invazive ce generează imagini cât mai concludente cu structura organelor interne ale corpului uman. Astfel, atât medicul specialist, cât și pacientul primesc, prin intermediul investigațiilor imagistice, informațiile necesare pentru diagnosticarea și tratarea corectă. Când vorbim despre imagistica medicală, aici sunt incluse toate investigațiile ce utilizează raze X pentru examinarea corpului uman. Printre cele mai frecvente investigații imagistice se numără radiografia, rezonanța magnetică nucleară (RMN), computer tomograf (CT) și ecografia.

Pe baza acurateții imaginilor rezultate și a expertizei medicale, medicii specialiști interpretează rezultatele în vederea diagnosticării și tratării diverselor afecțiuni. La Clinica Global Medical Health beneficiezi de acces la tehnologie medicală de ultimă generație pentru investigații imagistice precise și sigure. Astfel îmbinăm experiența medicilor din echipa noastră cu aparatura medicală avansată pentru a-ți oferi cele mai eficiente servicii de imagistic medicală. Indiferent de zona afectată, poți alege testele imagistice de care ai nevoie. Diagnosticarea și tratarea afecțiunilor tale începe cu o vizită la secția de radiologie și imagistică medicală de la Clinica Global Medical Health.

radiologie img radiologie img radiologie img

Investigații de Radiologie și Imagistică Medicală

La Clinica Global Medical Health beneficiezi de investigații imagistice concludente, esențiale pentru diagnosticarea diverselor afecțiuni. Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație și expertizei medicale, pacienții au șansa să opteze pentru radiologie și imagistică medicală la cele mai înalte standarde. De la consultație, până la investigațiile propriu-zise, medicul parcurge mai mulți pași cu rolul de a pregăti pacientul. Printre cele mai frecvente investigații de imagistică medicală se numără:

 • Ecografia clasică
 • Radiografia
 • Rezonanța Magnetică Nucleară (RMN)
 • Computer Tomograf (CT)

Fiecare se realizează în anumite situații, pentru a confirma sau infirma un diagnostic. Alături de investigațiile imagistice, medicul poate recomanda și teste de sânge și analize de laborator pentru un diagnostic cât mai concludent.

radiologie img radiologie img radiologie img

Consult Medic Specialist în Radiologie și Imagistică Medicală

Medicii specialiști în radiologie și imagistică medicală de la Clinica Global Medical Clinic sunt ajutorul de care ai nevoie în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor cu care te confrunți. Alege investigațiile de radiologie și imagistică medicală de care ai nevoie.

Specialiștii în radiologie și imagistică medicală îmbină precizia interpretării rezultatelor cu atenția la fiecare detaliu. Astfel, pot diagnostica cât mai corect fiecare caz și pot oferi îndrumarea de care ai nevoie pentru a trata afecțiunile cu care te confrunți. Fie că vorbim despre monitorizarea anumitor boli, fie că vorbim despre radiologia de urgență, necesitatea ei în medicină este de necontestat. De aceea, atât pentru precizia rezultatelor, cât și pentru siguranța pacienților medicul specialist în radiologie și imagistică medicală are următoarele responsabilități:

 • Oferă consultații de specialitate / second opinion;
 • Pregătește pacientul pentru investigații;
 • Recomandă testele imagistice relevante;
 • Oferă un diagnostic pacienților;
 • Interpretează rezultatele;
 • Recomandă un plan de intervenție fie chirurgicală, fie minim invazivă;
 • Monitorizează progresul pacienților;
 • Reevaluează și monitorizează starea pacientului după intervenție.

Intervenția medicului specialist în radiologie și imagistică medicală este un pas important la orice vârstă pentru a asigura acuratețea diagnosticului. Locală sau extinsă, radiologia și imagistica medicală trebuie realizate în medii sigure și corect echipate.

Îngrijire adaptată la pacient

Optează pentru cele mai avansate investigații imagistice la Clinica Global Medical Health. Mereu alături de tine, medicii specialiști sunt pregătiți să îți ofere ajutorul de care ai nevoie pentru sănătatea ta și a celor dragi.

Medicii în radiologie și imagistică medicală utilizează aparatura special concepută pentru uz medical și analizează rezultatele atent pentru a facilita traseul de la diagnosticare la tratament..

Patologii Abordate

Radiologia și imagistica medicală își are rolul în orice ramură a medicinei. Fie că vorbim despre medicina internă, fie că vorbim despre traumatologie și ortopedie, investigațiile imagistice oferă acces medicilor la tot ce se întâmplă în interiorul corpului uman. Astfel, aceștia pot acționa în zona afectată pentru binele pacientului.

Printre cele mai des întâlnite investigații de imagistic medicală se numără:

 • Radiografia abdominală
 • Radiografia pulmonară
 • Radiografia craniană
 • Radiografia articulațiilor
 • Radiografia mâinii și a piciorului

Fiecare zonă a corpului poate fi analizată atât prin radiografie și ecografie, cât și prin CT și RMN, în funcție de diagnosticul inițial și simptomele prezentate de pacient. De aceea, o discuție cu medicul specialist în imagistică medicală te ajută să iei cea mai bună decizie pentru un diagnostic corect și rapid. Programează-te la Clinica Global Medica Health și descoperă investigațiile de imagistică de care ai nevoie.

Listă Medici specialiști Radiologie și imaginisctică medicală

Contează pe expertiza echipei medicale specializată în radiologie și imagistică medicală formată din medicii:

Abonează-te la newsletter

whatsapp icon