Acasă » Specialități »

Chirurgie cardio - vasculară

Chirurgie cardio - vasculară

Chirurgie Cardiovasculară la Global Medical Health

Cum te asiguri că inima ta este sănătoasă și funcționează în parametrii normali?

Oferă-i cea mai bună îngrijire și remediază orice problemă cu ajutorul chirurgiei cardiovasculare la Global Medical Health.

Chirurgia cardiovasculară este ramura chirurgiei ce se ocupă cu diagnosticarea și tratarea prin intervenții chirurgicale a bolilor cardiovasculare. Atât inima, cât și vasele de la și către inimă sunt supuse la nevoie unor intervenții speciale pentru a le ajuta să funcționeze în parametrii normali. Intervențiile de chirurgie cardiovasculară au rolul nu doar de a trata pacienții cu boli de inimă, ci și de a preveni apariția anumitor afecțiuni în rândul persoanelor predispuse bolilor cardiace.

Odată cu evoluția tehnologiei în medicină, intervențiile chirurgicale cardiovasculare au evoluat. Deși există afecțiuni cardiovasculare care necesită intervenții chirurgicale clasice, multe afecțiuni sunt tratate prin metode minim invazive cu ajutorul tehnologiei și roboticii medicale. Chirurgia cardiovasculară este o specialitate definită prin atenția la detalii și meticulozitatea medicilor chirurgi. Aceștia apelează la intervențiile chirurgicale pentru a trata sau remedia afecțiuni cardiovasculare ce pot afecta stilul de viață al pacientului. Atunci când tratamentul medicamentos își pierde din eficiență, chirurgia cardiovasculară intervine și tratează bolile cardiace. Pune-ți inima în mâinile sigure ale medicilor chirurgi cardiovasculari de la Global Medical Health și tratează eficient afecțiunile cardiace.

placeholder placeholder placeholder

Investigații Chirurgie Cardiovaculară

Global Medical Health îți oferă acces la expertiză medicală și cele mai eficiente și sigure metode de tratare a afecțiunilor cardiovasculare. Există anumite circumstanțe în care pacientul poate fi supus unei intervenții chirurgicale la nivelul inimii. De exemplu, dacă tratamentul medicamentos devine ineficient, pacientul suferă de o boală gravă sau congenitală sau afecțiunea amenință viața pacientului. Pacienții care solicită un consult la medicul chirurg cardiovascular au avut cel puțin un control la medicul cardiolog unde s-au încercat alte proceduri pentru tratarea afecțiunii. Odată ce medicul specialist în chirurgie cardiovasculară înțelege istoricul medical și afecțiunile pacientului, acesta va solicita teste și analize suplimentare precum:

 • Analize de laborator;
 • Verificarea tensiunii arteriale;
 • Angiografie cardiacă;
 • Test de efort;
 • Monitor Holter;
 • Electrocardiogramă.
placeholder placeholder placeholder

Consult Medic Chirurg Cardiovascular

Consultul medicului chirurg cardiovascular vine în completarea celui al medicului cardiolog pentru a identifica cel mai eficient mod de tratare a afecțiunii cardiovasculare. Informează corect și deschis medicul chirurg cardiovascular despre istoricul medical și stilul de viață pentru un prim pas în tratarea afecțiunii tale.

Chirurgul cardiovascular intervine asupra afecțiunii, tratând-o prin metode clasice sau minim invazive. Acesta stabilește după primul consult cel mai bun plan și metodă chirurgicală atât pentru a trata afecțiunea cardiacă, cât și pentru a menține confortul pacientului. Fiecare pas parcurs de către medicul chirurg cardiovascular este atent planificat pentru a interveni asupra zonei afectate, fără să provoace alte afecțiuni, și are la bază expertiza medicală și cunoștințele acumulate de către acesta. Fiind o intervenție chirurgicală complexă, medicul chirurg cardiovascular este pregătit să răspundă oricărei întrebări pentru a pregăti pacientul pentru următorul pas. Astfel, medicul specialist în chirurgie cardiovasculară are multiple responsabilități în relația cu pacientul:

 • Acordă consultații de specialitate și Second Opinion;
 • Recomandă teste și investigații suplimentare;
 • Interpretează rezultatele investigațiilor;
 • Oferă un diagnostic și realizează un plan chirurgical;
 • Determină cauzele ce au dus la apariția bolii cardiovasculare;
 • Pregătește pacientul pentru intervenția chirurgicală;
 • Tratează și intervine chirurgical asupra afecțiunii;
 • Monitorizează pacienții pe durata intervenției;
 • Oferă asistență postoperatorie;
 • Urmărește evoluția bolii și a pacientului după finalizarea intervenției;
 • Reevaluează starea pacientului și simptomatologia la perioade regulate de timp.

Medicul chirurg cardiovascular colaborează îndeaproape cu medicul cardiolog. Astfel, odată încheiat tratamentul, acesta din urmă poate recomanda un consult în chirurgie cardiovasculară pentru o intervenție localizată asupra zonei afectate. Chirurgul cardiovascular trebuie să cunoască simptomele manifestate și dacă există o evoluție sau agravare a acestora. Astfel, va stabili fie monitorizarea pe o perioadă de timp, fie intervenția chirurgicală cât mai promptă.

Îngrijire adaptată la pacient

În cadrul clinicii Global Medical Health primești asistența și ajutorul medicilor chirurgi cardiovasculari pentru a remedia afecțiunile cardiace, indiferent de complexitatea acestora. Expertiza medicală se îmbină cu tehnologia de ultimă generație pentru cele mai bune rezultate.

Chirurgul cardiovascular este alături de tine la fiecare pas atât preoperator, cât și postoperator pentru a-ți oferi cele mai utile sfaturi pentru un stil de viață sănătos și echilibrat. Întreg procesul chirurgical devine mai ușor de gestionat când alegi o echipă de medici care îți oferă îngrijirea pe care o meriți.

Patologii Abordate

Afecțiunile cardiovasculare necesită o îngrijire aparte și o diagnosticare cât mai rapidă pentru a interveni în timp util. Medicul specializat în chirurgie cardiovasculară poate interveni atât asupra afecțiunilor cardiace dobândite de-a lungul vieții sau în urma unui traumatism, cât și asupra bolilor cardiovasculare congenitale. Indiferent de metoda prin care se intervine la locul afecțiunii, că este prin chirurgie clasică sau că se face prin metode chirurgicale minim invazive, rezultatul trebuie să ofere pacientului o viață liniștită și o inimă sănătoasă. Medicul chirurg cardiovascular are expertiza medicală pentru a diagnostica și trata afecțiuni precum:

 • Boli ale valvelor cardiace;
 • Aritmii;
 • Insuficiență cardiacă;
 • Probleme cardiace congenitale;
 • Anevrisme;
 • Cardiomiopatia;
 • Tumori cardiace;
 • Bypass coronarian;
 • Transplant de cord;
 • Bolile arterelor coronare și pulmonare;
 • Boala cerebrovasculară.

Când te confrunți cu o afecțiune cardiovasculară și vrei să elimini orice disconfort, chirurgia cardiovasculară intervine localizat pentru a reface echilibrul inimii și vaselor de sânge. Optează pentru cea mai bună îngrijire a inimii tale și programează-te pentru un consult de specialitate la medicul chirurg cardiovascular de la Global Medical Health.

Lista Medici Chirurgi Cardiovasculari

Acordă cea mai bună îngrijire inimii tale și alege din echipa de medicii chirurgi cardiovasculari formată din:

Abonează-te la newsletter

whatsapp icon