Acasă » Specialități »

Neurochirurgie

Neurochirurgie

Neurochirurgie la Global Medical Health

Când disconfortul creat de afecțiunile neurologice devine greu de suportat, neurochirurgia îți vine în ajutor.

Alege un consult specializat în neurochirurgie la Global Medical Health pentru diagnosticarea afecțiunilor și tratarea acestora prin intervenții chirurgicale.

Neurochirurgia este ramura medicinei strâns legată de neurologie, dar care presupune diagnosticarea și tratarea afecțiunilor sistemului nervos prin intervenții chirurgicale. De asemenea, neurochirurgia are rol și de prevenție prin intervenții locale înainte de agravarea simptomelor și a bolilor neurologice. Sistemul nervos este unul dintre cele mai complexe structuri din organism, neurochirurgia presupunând pe lângă expertiză și cunoștințe vaste, și atenția la detalii și dexteritate.

Sistemul nervos, pornind de la creier, spre măduva spinării și continuând până la structura nervilor periferici, coordonează mișcările corpului și recepționează stimulii interiori și exteriori. Astfel, neurochirurgia este specialitatea care vine în sprijinul bunei funcționări a sistemului nervos, prin intervenții locale sau generale asupra zonelor afectate de diverse boli sau traumatisme. Medicul neurochirurg lucrează în colaborare cu medicul neurolog, principala deosebire este că primul are expertiza medicală pentru a interveni chirurgical, în timp ce ultimul poate trata afecțiunile neurologice doar prin tratamente medicamentoase, intravenoase și terapii complementare. Programează-te pentru un consult la cabinetele de neurochirurgie de la Global Medical Health și alege cea mai bună îngrijire pentru afecțiunile tale.

placeholder placeholder placeholder

Investigații Neurochirurgie

Când tratamentul își pierde din efectul dorit și boala neurologică devine greu de gestionat, pacienții își îndreaptă atenția către ajutorul specializat al medicului neurochirurg. În cadrul clinicii Global Medical Health ai acces la o echipă de medici neurochirurgi cu rezultate excepționale în diagnosticarea și tratarea chirurgical a afecțiunilor neurologice. Pentru a evita agravarea simptomelor și a bolii diagnosticate, medicul specialist în neurochirurgie poate decide intervenția chirurgicală locală pe baza simptomelor prezentate de pacient și a testelor suplimentare. La recomandarea medicului neurochirurg pacientul poate avea nevoie de teste imagistice (RMN, CT, radiografie) pentru o imagine de ansamblu amplă asupra afecțiunii. Odată ce partea de diagnosticare este completă, se va realiza un plan chirurgical în funcție de complexitatea afecțiunii și zona în care se află aceasta.

placeholder placeholder placeholder

Consult Medic Neurochirurg

Medicul neurochirurg contribuie la buna funcționare a sistemului nervos prin intervenții chirurgicale de specialitate ce au rolul de a ameliora simptomele și de a preveni evoluția afecțiunilor neurologice. Începe consultul la neurochirurgie prin prezentarea simptomelor și cauzele ce au dus la declanșarea bolii diagnosticate.

Pacienții care apelează la neurochirurgie pentru a trata afecțiunile neurologice au tratat anterior boala prin tratamente medicamentoase și terapii complementare. Afecțiunile neurologice sunt complexe și pot evolua rapid fie din cauza stilului de viață, fie din cauze medicale. De aceea se recomandă un control amănunțit și investigații suplimentare neurologice de la primele simptome care să îi permită medicului neurochirurg să intervină asupra zonei afectate. Fiecare pacient parcurge același traseu, de la momentul diagnosticării, până la stabilirea demersurilor pre și postoperatorii. Astfel, medicul neurochirurg are următoarele responsabilități față de pacient:

 • Acordă consultații de specialitate și Second Opinion;
 • Recomandă investigații imagistice suplimentare;
 • Efectuează anumite teste de mobilitate și răspuns la stimuli a sistemului nervos;
 • Interpretează rezultatele investigațiilor;
 • Oferă un diagnostic pacientului;
 • Determină cauzele ce au dus la apariția afecțiunii neurologice;
 • Recomandă și stabilește pașii intervenției neurochirurgicale;
 • Monitorizează pacienții pe durata preoperatorie;
 • Oferă sfaturi și recomandări legate de intervenția chirurgicală;
 • Urmărește evoluția bolii și a pacientului pe durata intervenției și postoperator;
 • Reevaluează starea pacientului și simptomatologia după intervenția chirurgicală.

Fiecare pas, de la consultul de neurochirurgie, până la intervenția chirurgicală la nivelul sistemului nervos este atent monitorizat de către medicul specialist neurochirurg. Scopul fiecărei intervenții neurochirurgicale este de a ameliora simptomele pentru ca pacientul să revină la stilul de viață obișnuit. În funcție de extinderea bolii neurologice și complexitatea acesteia, se decide asupra metodei de intervenție, clasică sau minim invazivă.

Îngrijire adaptată la pacient

La Global Medical Health întâlnești medici neurochirurgi caracterizați prin profesionalism și dedicare, care îmbină expertiza medicală cu grija față de pacienți. Latura umană este completată de tehnologia medicală ce oferă acces la investigații și proceduri la cele mai înalte standarde.

Indiferent de cauza bolii neurologice, medicul neurochirurg adaptează fiecare pas din procedura de diagnosticare și tratament pentru a-ți oferi o experiență cât mai plăcută. Optează pentru medici specialiști și intervenții neurochirurgicale care să îți redea acces la o viață fără griji.

Patologii Abordate

Bolile neurologice au efecte directe asupra stilului de viață și activităților zilnice. Simptomatologia bolilor neurologice este descrisă prin dureri frecvente de cap, dureri de spate, de picioare, de gât, mișcări involuntare, pierderea echilibrului, amețeală, furnicături în membrele inferioare și superioare și amorțeli locale. Fiecare dintre acestea poate apărea ca urmare a degenerării unei zone a sistemului nervos sau din cauza unor traumatisme ce îl afectează. Indiferent de cauza apariției afecțiunilor neurologice, că sunt de natură congenitală, erditară, traumatică sau infecțioasă, medicul neurochirurg are expertiza medicală necesară pentru a diagnostica și trata afecțiuni precum:

 • Tumori craniene;
 • Anevrisme;
 • Traumatisme craniene sau ale coloanei vertebrale;
 • Hemoragie intracraniană;
 • Boli degenerative, precum boala Parkinson;
 • Accidente vasculare cerebrale;
 • Hernie de disc la nivelul coloanei vertebrale;
 • Malformații ale coloanei vertebrale;
 • Vasospasme;
 • Spondiloza;
 • Hidrocefalie.

Afecțiunile neurologice trebuie tratate adecvat și într-un timp scurt de la instalare pentru a evita agravarea simptomelor. Neurochirurgia și medicii specialiști în această ramură a medicinei studiază îndeaproape sistemul nervos pentru a veni în sprijinul pacienților cu cele mai sigure și eficiente tehnici chirurgicale. Alege ajutorul specializat de la Global Medical Health în tratarea bolilor neurologice și redă stabilitatea corpului tău.

Lista Medici Neurochirurgi

Echipa de medici neurochirurgi specializați în tratarea diverselor afecțiuni localizate la nivelul sistemului nervos este formată din:

Abonează-te la newsletter

whatsapp icon