Acasă » Specialități »

Medicină fizică și reabilitare

Medicină fizică și reabilitare

MEDICINĂ FIZICĂ ȘI REABILITARE la Global Medical Health

Ai nevoie să-ți restabilești mobilitatea corpului sau să-ți îmbunătățești starea fizică? Ești la un consult distanță de un program adaptat ție, creat sub îndrumarea unui specialist recunoscut pentru rezultate excepționale! Programează-te la Global Medical Health și vei primi soluții personalizate, adaptate nevoilor tale!

Medicina fizică și reabilitarea este ramura medicinei al cărui obiectiv este să ajute pacienții de orice vârstă să își atingă adevăratul potențial din punct de vedere al mobilității. Indiferent că vorbim despre anumite limitări fizice dobândite în urma unor traumatisme sau în urma unor boli și leziuni, medicina fizică și de reabilitare intervine localizat pentru refacerea parțială sau totală a funcțiilor musculo-scheletice.

Cunoscută și ca recuperare medicală, această arie a medicinei cuprinde mai multe departamente al căror scop unitar este același: să reabiliteze pacienții cu limitări fizice. Orice deficit de mobilitate îți poate afecta stilul de viață. De aceea, se recomandă să consulți un medic specializat în medicină fizică și reabilitare de la primele simptome ce indică disconfort. Pentru a-și atinge obiectivul, medicii specialiști în medicină fizică și de reabilitare utilizează o varietate de terapii cum sunt kinetoterapia, fizioterapia și balneofizioterapia. Indiferent de problema cu care te confrunți, la Clinica Global Medical Health găsești medici specialiști pregătiți să îți ofere cea mai bună experiență medicală pentru a-ți recâștiga mobilitatea corpului.

chirurgie plastica img chirurgie plastica img chirurgie plastica img

Investigații Medicină Fizică și Reabilitare

La Clinica Global Medical Health credem în expertiza medicilor specialiști atunci când aceasta se întâlnește cu tehnologia medicală de ultimă generație. De aceea, ai acces nu doar la consultații specializate, ci și la investigații imagistice suplimentare pentru diagnosticare și tratament. Astfel, găsești în același loc tot ce ai nevoie pentru sănătatea ta. Fiecare pas, de la primul consult al medicului specialist, până la procedurile specifice de medicină de reabilitare fizică, este atent monitorizat de medici. După prima vizită la medicul specialist în medicină fizică și reabilitare acesta îți va recomanda un plan de investigații suplimentare, printre care:

 • Rezonanța Magnetică Nucleară (RMN)
 • Computer Tomograf (CT)
 • Radiografii (RX)

Testele imagistice sunt o etapă esențială în medicina de recuperare. Acestea oferă cele mai concludente imagini asupra zonelor afectate și ajută medicul în localizarea durerii, stabilirea diagnosticului și planului de tratament.

chirurgie plastica img chirurgie plastica img chirurgie plastica img

Consult Medic Specialist în Medicină Fizică și Reabilitare

Medicii specialiști în medicină fizică și reabilitare de la Clinica Global Medical Health îți sunt alături la fiecare pas pentru a-ți redobândi mobilitatea corpului. Fiecare consultație este o colaborare între medic și pacient pentru a stabili cel mai adecvat plan de recuperare fizică și tratament.

Succesul medicinei fizice și de reabilitare este posibil doar printr-un plan bine conturat ce îmbină cunoștințele în domeniul medical cu aparatura medicală. Astfel, există o colaborare strânsă între medicul specialist în medicină fizică și reabilitare și terapeuții ce pun în aplicare planul de tratament. Fiecare caz este diferit și fiecare pacient are nevoie de un plan de tratament personalizat care să îi ofere accesul la stilul de viață dorit. Dar indiferent că vorbim despre pacienți cu afecțiuni dobândite în urma unor traumatisme sau din cauza unor boli sau leziuni, responsabilitățile medicului specialist rămân mereu aceleași. Iată cum te ajută medicul specialist în medicină fizică și reabilitare:

 • Oferă consultații de specialitate / second opinion;
 • Recomandă teste imagistice relevante;
 • Oferă un diagnostic pacienților;
 • Determină cauzele ce au dus la apariția afecțiunilor;
 • Recomandă un plan de tratament prin terapie fizică;
 • Monitorizează progresul pacienților pre și post terapie;
 • Stabilește și adaptează planurile de tratament în funcție de afecțiune;
 • Reevaluează starea pacientului după terapie.

Intervenția medicului specialist în medicină fizică și de reabilitare este primul pas pe care fiecare pacient trebuie să îl urmez înainte de a apela la metode chirurgicale de tratament. Afecțiunile diagnosticate și tratate de către medicul specialist în recuperare medicală sunt vaste și acoperă atât sistemul nervos, cât și sistemul musculo-scheletar.

Îngrijire adaptată la pacient

Recuperarea medicală este ramura medicinei de care ai nevoie pentru mobilitatea corpului și libertatea de mișcare necesară pentru un stil de viață activ. Un corp perfect funcțional pe care poți conta la fiecare pas este esențial la orice vârstă. De aceea intervenția medicului specialist în medicină fizică și de reabilitare este esențială de la primele simptome. Programează un consult la Clinica Global Medical Health și contează pe ajutorul specializat al medicilor din echipa noastră.

Patologii Abordate

Care sunt mai exact afecțiunile tratate de medicina fizică și de reabilitare? Aici vorbim despre patologii la nivelul sistemului musculo-scheletar ce poate avea efecte negative asupra sistemului nervos prin tasarea și presiunea asupra nervilor. Astfel, apar durerile de la primele simptome. Afecțiunile tarate pot fi localizate la nivelul coloanei vertebrale, la nivelul membrelor superioare și inferioare. În funcție de localizare și stadiul afecțiunii, planul de tratament se ajustează pentru a stopa evoluția afecțiunii și pentru a ameliora disconfortul. Pe durata primului consult se localizează zona afectată și se stabilesc cele mai eficiente terapii. Medicina fizică și de reabilitare tratează:

 • Hipotrofia musculară
 • Leziunile sportive
 • Spondiloza
 • Boala Parkinson
 • Scleroză
 • Boli cerebrovasculare
 • Accidentul vascular
 • Dureri cronice de spate
 • Hernie de disc
 • Osteoartrita
 • Stenoza coloanei vertebrale
 • Recuperarea mobilității în urma unor traumatisme și intervenții chirurgicale

Redă mobilitatea corpului tău și ameliorează disconfortul prin terapiile adecvate. Alege ajutorul specializat al medicilor specialiști în medicină fizică și reabilitare de la Clinica Global Medical Health și fă primul pas spre o viață fără griji.

Listă Medici specialiști în Medicină fizică și reabilitare

Medicii specializați în Medicină fizică și reabilitare din cadrul clinicii Global Medical Health sunt:

Abonează-te la newsletter

whatsapp icon