Acasă » Specialități »

Boli infecțioase

Boli infecțioase

Boli infecțioase la Global Medical Health

Te confrunți cu o boală infecțioasă și ai nevoie de un consult de specialitate?

Programează un control la un medic specialist de la Global Medical Health pentru diagnosticarea și tratarea simptomelor afecțiunii cu care te confrunți.

Bolile infecțioase reprezintă o ramură medicală ce presupune studiul amănunțit al afecțiunilor dobândite prin expunerea la virusuri și bacterii. Acestea pot fi cauzate de agenți patogeni ce includ virusuri comuni, cum este gripa, bacterii, ciuperci și paraziții. Bolile infecțioase se răspândesc rapid dacă nu există o diagnosticare corectă și se pot manifesta prin simptome severe fără un tratament eficient.

Orice boală infecțioasă trebuie depistată rapid pentru a preveni răspândirea prin izolarea pacientului și tratarea acestuia. Bolile infecțioase provin din diferite surse și au ca și cauză principală un sistem imunitar scăzut, predispus la contactarea virusurilor. Pentru a stopa răspândirea accelerată a bolilor infecțioase și afecțiunilor cauzate de acestea există vaccinuri, unele administrate anual, altele doar la nevoie, ce întăresc sistemul imunitar și protejează organismul de infecții. Acestea sunt recomandate în special copiilor, vârstnicilor și personalului medical care intră în contact direct cu pacienții. Printr-o consultație în boli infecțioase la Global Medical Health se identifică virusurile și bacteriile contactate și se administrează tratamente specifice bolilor infecțioase.

placeholder placeholder placeholder

Investigații Boli Infecțioase

La Global Medical Health ai acces la investigații și teste de laborator pentru a identifica rapid bolile infecțioase cu care te confrunți. Consultul în boli infecțioase presupune atât informarea medicului cu privire la istoricul medical, vaccinări anterioare, cât și contactul direct cu alte persoane infectate. Pe durata consultației, medicul specialist în boli infecțioase identifică simptomatologia și recomandă teste suplimentare de laborator pentru a determina cu exactitate boala infecțioasă. Analizele de laborator se realizează pe baza probelor de sânge, urină, scaun, mucus sau alte fluide. Acestea înmagazinează bacteriile acumulate în organism și oferă cele mai concludente probe pentru boala infecțioasă. Pot exista anumite cazuri, cum este tuberculoza sau virusurile ce afectează plămânii, unde se pot recomanda teste imagistice pentru a monitoriza sănătatea sistemului respirator.

placeholder placeholder placeholder

Consult Medic Specialist Boli Infecțioase

Orice vizită la medicul specialist în boli infecțioase trebuie să decurgă ca o conversație deschisă. Pacientul trebuie să informeze medicul cu privire la persoanele cu care a intrat în contact sau despre călătorii recente în țări cu risc epidemiologic ridicat.

Medicul specialist în boli infecțioase te ajută să lupți împotriva virusurilor și bacteriilor contactate prin tratamente eficiente pentru a diminua răspândirea. Datorită expertizei medicale și cunoștințelor acumulate, medicul specialist parcurge fiecare etapă atât pentru a ajuta la vindecarea pacientului, cât și pentru a stopa răspândirea virusului. Pentru a face procesul cât mai ușor de gestionat de către pacient, medicul specialist în boli infecțioase este pregătit să răspundă la orice întrebare și să ofere cele mai bune sfaturi referitoare la protejarea împotriva virusurilor. Astfel, medicul specialist în boli infecțioase are anumite responsabilități pe care trebuie să le îndeplinească față de pacient:

 • Acordă consultații de specialitate;
 • Recomandă teste de laborator pentru identificarea virusurilor sau bacteriilor;
 • Recomandă investigații suplimentare dacă este cazul;
 • Interpretează rezultatele testelor;
 • Oferă un diagnostic pe baza simptomelor și analiza probelor recoltate;
 • Determină cauzele ce au dus la apariția infecției;
 • Recomandă un plan de tratament eficient și izolarea de grupuri de persoane;
 • Tratează pacienții cu boli infecțioase;
 • Monitorizează pacienții pe durata tratamentului;
 • Stabilește și adaptează planurile de tratament în funcție de evoluția bolii infecțioase;
 • Reevaluează starea pacientului și simptomatologia după încheierea tratamentului.

Medicul specialist în boli infecțioase trebuie să fie primul căruia te adresezi în cazul în care te confrunți cu simptome sau ai intrat în contact direct cu o persoană sau o sursă purtătoare de boală infecțioasă. Majoritatea bolilor infecțioase au aceleași simptome, febră, oboseală accentuată, frisoane, dureri musculare, deshidratare, vărsături și scăderea în greutate. Indiferent de boala infecțioasă și sursa de infectare, medicul specialist tratează simptomele și stopează evoluția bolii conform celor mai recente studii și cu ajutorul celor mai eficiente tratamente.

Îngrijire adaptată la pacient

La Global Medical Health întâlnești o echipă medicală definită prin profesionalism și dedicare. Expertiza medicală a medicilor specialiști în boli infecțioase se îmbină cu precizia oferită de aparatura medicală pentru diagnosticare corectă și tratare eficientă.

Suntem alături de tine la fiecare pas și adaptăm constant planul de îngrijire al fiecărui pacient în funcție de nevoile acestuia. Astfel, procesul de vindecare decurge cât mai natural, fără să afecteze stilul de viață.

Patologii Abordate

Bolile infecțioase cauzate de bacterii, virusuri, ciuperci și paraziți pot fi contactate în multe moduri. Există boli infecțioase cu transmitere directă de la persoană la persoană, de la un animal infectat către o persoană sau de la mamă către copilul nenăscut. Dar există și boli infecțioase cu transmitere indirectă cauzate de mușcături de insecte purtătoare de virusuri, alimente contaminate sau atingerea obiectelor deja infectate. Indiferent de modul prin care a fost dobândită boala infecțioasă, medicul specialist în boli infecțioase oferă diagnostic și tratament pentru vindecare sau ameliorare. Un medic specialist în boli infecțioase poate diagnostica și trata afecțiuni cum sunt:

 • Boala HIV;
 • Hepatita;
 • Difteria;
 • Gripa;
 • Herpes;
 • E. coli;
 • Malarie;
 • West Nile;
 • Boala Lyme;
 • Tuberculoza;
 • Streptococul;
 • Infecțiile tractului urinar.

Dacă ai contact o boală infecțioasă, discută cu medicul specialist despre pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru tratarea simptomelor. De asemenea, programează-te pentru un consult în boli infecțioase înainte de a călători în țări cu risc epidemiologic ridicat și urmează sfaturile medicului specialist pentru a preveni infectarea. Fiecare boală infecțioasă are nevoie de un tratament adecvat pentru a stopa agravarea simptomelor. Află cele mai utile sfaturi și recomandări legate de prevenția și tratarea bolilor infecțioase de la medicii specialiști din cadrul Global Medical Health.

Lista Medici Specialiști Boli Infecțioase

Află cum poți lupta împotriva infecțiilor din corp de la o echipa de medici specialiști în boli infecțioase formată din:

Abonează-te la newsletter

whatsapp icon